Blue~Dream

The place were sweet dreams come true~desu meow!

Ultimele subiecte
» Cine crezi ca i se potriveste Sayei !?
Joi Apr 29, 2010 8:32 am Scris de Sodic_Soul

» kaname vs zero
Dum Mar 21, 2010 11:46 am Scris de VampireRoby

» ~Poze cu voi~Your pics..
Lun Mar 15, 2010 10:26 pm Scris de VampireRoby

» Intrebari/Neclaritati
Mar Dec 02, 2008 7:19 pm Scris de Ayumi

» Arunca in pddm cu ceva
Lun Noi 24, 2008 9:30 am Scris de Sodic_Soul

» Versuri preferate
Lun Noi 24, 2008 9:24 am Scris de Sodic_Soul

» Schimbare de Nick
Vin Noi 21, 2008 10:43 pm Scris de Ayumi

» Guess who ^^
Mar Noi 18, 2008 8:24 am Scris de Sodic_Soul

» Corupted Wishes
Vin Noi 07, 2008 2:39 pm Scris de Ayumi

Conectare

Mi-am uitat parolaNavigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Galerie


Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Fazan (varianta nelimitata)

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

In jos  Mesaj [Pagina 2 din 2]

26 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Vin Iun 27, 2008 12:50 pm

RUGÍNĂ, rugini, s.f. I. 1. Substanță brun-roșcată, poroasă, sfărâmicioasă, care se formează prin oxidare pe obiectele de fier. ♦ Pojghiță brună care acoperă uneori pietrele și care se produce prin oxidarea minereurilor de fier din ele. 2. Obiect (de fier) vechi, prost întreținut; ruginitură, rablă. 3. Fig. Idee, teorie, mentalitate înapoiată, învechită. ♦ Om cu idei sau cu mentalitate învechită; retrograd. II. 1. Boală infecțioasă a plantelor, provocată de ciuperci microscopice, patogene (Puccinia), care se manifestă prin apariția unor pete brune-ruginii pe frunze, pe tulpini sau pe inflorescențe, împiedicând dezvoltarea normală a plantelor. 2. Plantă erbacee cu tulpina netedă, cu frunze lungi, țepoase, având la vârf o inflorescență cu flori mici, brune; pipirig (Juncus effusus). – Cf. lat. *a e r u g i n a.

Vezi profilul utilizatorului

27 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Vin Iun 27, 2008 2:12 pm

ayu

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
Na-->naluca

NĂLUCĂ, năluci, s.f. 1. Ființă fantastică, imaginară; arătare, fantomă, vedenie, nălucire (1); spec. strigoi. ♦ (Adverbial, pe lângă verbe de mișcare) Foarte repede. 2. Imagine fugară și înșelătoare, închipuire deșartă; iluzie, himeră, năluceală. ♢ Expr. (Reg.) A-și face nălucă = a) a se speria, a se înspăimânta; b) a se amăgi, a se înșela; c) a i se părea că vede sau că aude ceva. 3. Imitație de peștișor, făcută din lemn sau din metal sclipitor, pe care o folosesc pescarii drept nadă artificială pentru peștii răpitori; p. gener. momeală, nadă. – Din năluci (derivat regresiv).

Vezi profilul utilizatorului

28 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Vin Iun 27, 2008 4:10 pm

Kashim

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
ca>carunt
CĂRÚNT, -Ă, cărunți, adj. (Despre păr, barbă, mustață) Care a început să albească; alb, albit. ♦ (Despre oameni) Care are fire de păr alb. – Lat. canutus.


Next: miscare
MIȘCÁRE, mișcări, s.f. Acțiunea de a (se) mișca și rezultatul ei. 1. 1. Ieșire din starea de imobilitate, de stabilitate, schimbare a locului, a poziției; deplasare a unui obiect sau a unei ființe. ♢ Mișcare seismică = cutremur de pământ. Mișcări tectonice sau mișcările scoarței = deplasări ale scoarței solide care constituie scoarța pământului, produse de forțele interne sau de gravitație și care duc la modificarea structurii geologice a scoarței. ♢ Expr. Nici o mișcare = liniște! tăcere! A (se) pune în mișcare = a începe sau a face să înceapă să se deplaseze. ♦ Schimbare a poziției corpului, a membrelor etc.; exerciții sau parte a unui exercițiu sportiv executate prin schimbarea poziției corpului, a membrelor etc.; p. ext. gest. ♢ Expr. (Fam.) În doi timpi și trei mișcări = foarte repede. ♦ Fiecare dintre mutările unei piese la o partidă de șah, de tabie etc. ♢ Expr. (Fam.) A prinde (sau a surprinde) mișcarea = a înțelege repede desfășurarea unei acțiuni sau rostul ei ascuns. ♦ Viteză cu care se execută o bucată muzicală sau o parte a ei; tempo. ♦ (Concr.) Parte dintr-o compoziție muzicală de dimensiuni mai mari, executată într-un anumit tempo. 2. Activitate, acțiune, faptă. ♢ Loc. adv. In mișcare = într-o stare de agitație, de tulburare, de încordare. ♢ Expr. A (se) pune în mișcare = a intra (sau a determina pe cineva să intre) în acțiune; a face să se agite, să acționeze. ♦ (Fam.) Plimbare (pe jos). 3. Deplasare în spațiu, înaintare, circulație; p. ext. animație, agitație, forfotă. ♦ Serviciu care dirijează circulația trenurilor. ♦ (La pl.) Deplasare organizată, strategică, a unei unități militare. 4. Schimbare intervenită în repartizarea personalului sau a bunurilor dintr-o unitate; mutare dintr-un post în altul. 5. Acțiune sau curent care grupează un număr mare de oameni în jurul unei activități de interes (mai) general, al unei idei sau al unei concepții. ♦ Acțiune (organizată) de masă cu caracter revendicativ; agitație, revoltă, revoluție. 6. Fig. Îndemn, impuls, imbold, pornire. ♦ (Rar) Sentiment, emoție. II. Categorie filozofică înglobând toate schimbările și procesele care au loc în Univers; p. gener. schimbare, transformare. – V. mișca.

Vezi profilul utilizatorului http://kashim.blogratuit.ro/

29 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Vin Iun 27, 2008 4:39 pm

ayu

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
re--->remuneratie
REMUNERÁȚIE, remunerații, s.f. Retribuție, plată, remunerare. – Din fr. rémunération, lat. remuneratio.

Vezi profilul utilizatorului

30 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Vin Iun 27, 2008 5:19 pm

iepure - IÉPURE, iepuri, s.m. Gen de mamifere din ordinul rozătoarelor, cu urechile lungi, cu doi dinți incisivi suplimentari pe falca superioară, cu picioarele dinapoi mai lungi decât cele dinainte și cu coada foarte scurtă; animal din acest gen, vânat pentru carnea și blana lui. ♢ Expr. Nu știi de unde sare iepurele = nu poți să știi de unde îți vine soluționarea unei probleme. – Lat. lepus, -oris.

Vezi profilul utilizatorului

31 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Vin Iun 27, 2008 6:00 pm

Kashim

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
re>remediu
REMÉDIU, remedii, s.n. Mijloc de îndreptare sau de îmbunătățire a unei situații, a unei stări etc.; soluție, ♦ Leac, doctorie, medicament. – Din fr. remède, lat. remedium.

Vezi profilul utilizatorului http://kashim.blogratuit.ro/

32 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Sam Iun 28, 2008 2:42 am

Iudaismul
Tragându-si radacina din descendentii Iudeii, Iudaismul a fost infiintat in anul 2000 î.C. de Avraam, Isaac si Iacob si are peste 18 milioane de adepti. Iudaismul adopta credinta intr-un singur Dumnezeu, care este creatorul universului si care conduce poporul ales, evreii, prin profetii cu care el vorbeste. Cuvântul lui este descoperit in Biblia evreiasca (sau Vechiul Testament), scrisa integral in ebraica - cu exceptia câtorva capitole sau versete, care sunt in aramaica, limba semitica asemanatoare cu ebraica - si care este cartea cu cele mai multe traduceri si cei mai multi cititori din lume. Biblia este impartita in: Torah (cele cinci carti ale lui Moise), Neviim (Prorocii) si Ketuvim (Scrierile, Psalmii). In literatura rabinica se intâlneste des termenul Torah pentru a desemna intreaga Biblie.

Torah-ul contine si un numar de 613 de porunci, incluzând pe cele 10, care sunt explicate in Talmud. Iudeii cred ca, conditia omului poate fi imbunatatita, cuvântul Torah-ului trebuie ascultat si urmat, si ca Mesia va aduce, intr-un final, omenirea intr-o stare paradisiaca. Iudaismul promoveaza ideea de comunitate printre toti oamenii de credinta evreiasca, apartenenta la o sinagoga sau templu, si importanta vietii de familie. Ceremoniile religioase au loc atât acasa, cât si la sinagoga. Iudaismul se imparte in trei mari grupari, care se deosebesc intre ele prin modul in care interpreteaza acele parti din Torah, care trateaza activitatile personale, ale comunitatii, internationale si religioase: 1.Comunitatea Ortodoxa, care considera Torah-ul provenit direct de la Dumnezeu, si de aceea obligatoriu; 2.Miscarea Reformata, o forma simplificata si rationalizata a iudaismului, care adopta in primul rand continutul etic al Torah-ului; 3.Iudeii Conservatori, care respecta multe din ritualurile din Torah, dar care admit si schimbari, datorate vietii moderne. Al patrulea grup, Iudeii Reconstructiei, resping conceptul de popor ales al lui Dumnezeu, dar mentin ritualurile ca parte a mostenirii culturale iudaice.

Sinagogele (inseamna in ebraica case de intrunire) sunt de 20 de secole locuri in care evreii se intrunesc pentru a se ruga si a studia. Orice loc poate sluji acestui scop cu conditia sa fie orientat spre Ierusalim, sa nu fie acoperit de alta constructie si sa contina un anumit numar de obiecte de cult. Chivotul sfânt este partea esentiala, care contine sulurile Torei, suluri de pergament pe care Torah a fost scrisa de mâna. In fata Chivotului sfânt arde o lumina vesnica, care simbolizeaza faptul ca Sfânta Scriptura continuta in Torah este lumina. In zilele de luni, joi, de Shabbat si in diminetile zilelor de sarbatoare, este scos unul din aceste suluri pentru a se citi textul recomandat.

Rabinul inseamna Intelept, si este astazi indrumatorul spiritual al comunitatii sale, propovaduind, prezidând diverse ceremonii sinagogale sau familiale. Rabinul poate si trebuie sa se casatoreasca. Shabbat-ul este in religia iudaica ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, care i-a incredintat-o poporului Israel, ca semn al legamântului incheiat cu el. Copiii lui Israel au primit porunca solemna de a intrerupe orice munca in ziua de Shabbat, acesta fiind mai sfânt chiar si decât Casa Domnului. Pornind de la aceasta conceptie, rabinii au alcatuit o lista cu 39 de munci de baza interzise de Shabbat, scopul lor nefiind acela de a crea o constrângere, ci dimpotriva, de a permite omului sa se elibereze cat mai mult de muncile ce ar putea degenera in robie, de a se elibera de goana dupa bogatie si de a reinvata sa traiasca. Ragazul creat de odihna de Shabbat trebuie sa fie ocupat cu rugaciuni, studiu, o atmosfera sarbatoreasca, atât la sinagoga, cât si acasa.

Circumcizia este considerata, dupa Avraam, semnul esential al legamântului dintre Dumnezeu si poporul sau. In a opta zi de viata, baietelul este introdus prin acest rit in Legamânt. Operatia este efectuata in general de catre un circumcizor, care rosteste o binecuvantare potrivita, ca si de tatal copilului. Circumcizia este ritul oficiat cu cea mai mare fidelitate de evrei, indiferent de tendinta careia ii apartin. Regulile alimentare - masa este locul privilegiat al binecuvântarilor casnice, cum ar fi cele savârsite inainte si dupa masa. Dintre mamifere, sunt permise rumegatoarele cu copita nedespicata, dintre animalele acvatice cele care au solzi si aripioare. In ce priveste zburatoarele, nu sunt autorizate decât pasarile de ograda (porcul, calul, iepurele sunt interzise, ca si scoicile, stridiile).

Torah interzice de asemenea consumarea sângelui, de unde si interdictia de a consuma orice animal ucis prin vânatoare si stabileste reguli speciale pentru taierea animalelor si necesitatea de a sara carnea inainte de taiere. Alimentele din carne nu au voie sa fie amestecate cu cele din lapte. Despre iudaismul actual este putin de zis. Religia iudaica, prin fiinta si scopul ei, ar fi fost menita sa fie numai o pregatire, o calauza spre Cristos cum spune apostolul Pavel. De aceea, cu venirea crestinismului, valabilitatea sa ar fi încetat. Tema mozaismului era ideea mesianica, venirea unui mesia, care urma sa întroneze universalitatea religiei adevarate, în locul iudaismului particularist si exclusivist. De vreme ce împaratia mesianica s-ar fi realizat prin venirea lui Isus si instituirea crestinismului, mozaismul si-ar fi încheiat menirea istorica. Perpetuarea lui ar fi o eroare. Asteptarea unui alt mesia, cerut numai de interesele nationale exclusive ale poporului evreu, face din mozaismul de astazi mai mult o doctrina nationala decât una religioasa. Aceasta rezulta si din faptul ca iudaismul mai supravietuieste si azi, redus insa aproape exclusiv numai la poporul iudeu, fara sa fi fost îmbratisat de alte popoare.

Vezi profilul utilizatorului

33 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Sam Iun 28, 2008 9:04 am

Kashim

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
ul>ultim
ÚLTIM, -Ă, ultimi, -e, adj. Care este cel din urmă (dintr-o serie de elemente spațiale, temporale, valorice); care se află la sfârșit, în urma unei serii. A sosit ultimul. Ultima carte. ♢ Ultima oră = rubrică având cele mai noi știri dintr-o gazetă. – Din lat. ultimus, it. ultimo.

Vezi profilul utilizatorului http://kashim.blogratuit.ro/

34 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Sam Iun 28, 2008 10:25 am

ayu

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
im---imatur

IMATÚR, -Ă, imaturi, -e, adj. Care nu s-a dezvoltat complet, care nu a ajuns la maturitate. – Din fr. immature.

Vezi profilul utilizatorului

35 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Sam Iun 28, 2008 11:26 am

URMĂRÍRE, urmăriri, s.f. Acțiunea de a urmări și rezultatul ei. «» Acțiune ofensivă de luptă, executată de trupe în scopul nimicirii inamicului care se retrage. - V. urmări.

Vezi profilul utilizatorului

36 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Sam Iun 28, 2008 11:27 am

Kashim

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
re>reculegere
RECULÉGERE, reculegeri, s.f. Acțiunea de a se reculege și rezultatul ei. ♢ Moment (sau minut) de reculegere = moment în care se păstrează tăcere în semn de omagiu pentru o persoană care a murit. – V. reculege.

Vezi profilul utilizatorului http://kashim.blogratuit.ro/

37 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Sam Iun 28, 2008 12:03 pm

ayu

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
re-->remuscare
REMUȘCÁRE, remușcări, s.f. Mustrare de cuget; părere de rău; căință, regret. – Re1- + mușcare (după fr. remords).

Vezi profilul utilizatorului

38 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Sam Iun 28, 2008 12:04 pm

RESUSCI, resuscitéz, vb. I. Tranz. 1. (Med.) A reda funcțiile vitale ale organismului, a repune în funcțiune inima sau respirația oprite, a readuce în simțiri, a face să-și revină. 2. A suscita din nou. [Pr. ind. și: resuscít] – Din fr. ressusciter.

Vezi profilul utilizatorului

39 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Dum Iun 29, 2008 1:34 pm

jigoku

avatar
Moderator
Moderator
ta > taurina

Taurina este un acid aminoetilsulfonic prezent în secreția biliară. Împreună cu colina formează acidul taurocolic. Se prezintă sub formă de cristale albe, solubile. Acest aminoacid este produs și de organismul nostru, în special în mușchi, creier, inimă și sânge. O persoană care cântărește 70 kg are în mod natural aproximativ 70 g de taurină distribuită în tot corpul, adică de 70 de ori mai multă taurină decât o cutie de băutură energizantă, care conține 1000 mg.

Uneori, în condiții de stres sau de efort fizic, organismul uman elimină prin urină o cantitate mai mare de taurină și e posibil astfel ca această substanță să nu mai fie sintetizată suficient. În acest caz putem recurge la consumul unei băuturi energizante pentru a compensa deficitul de taurină.

Ceea ce poate nu toată lumea știe este faptul că taurina din băuturile energizante este o substanță sintetică, produsă de companiile farmaceutice și nu este derivată din produse animale, cum ar fi din taur.

Printre beneficiile taurinei în corp: reglează temperatura atunci când este prea cald sau prea frig, reduce stresul, crește performanța inimii, ajută la detoxifierea organismului.

Potrivit unor studii, taurina favorizează infarctul miocardic


_________________Hy!gimme some sweets!
Vezi profilul utilizatorului http://ganbattekudasai.piczo.com

40 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Joi Iul 03, 2008 3:03 pm

Vizitato


Vizitator
Na-> Namol

NĂMÓL, nămoluri, s.n. Sediment moale alcătuit din particule fine, de culoare închisă, cu miros caracteristic și uneori cu proprietăți radioactive, depus pe fundul bazinelor acvatice, mai ales al apelor stătătoare, sau rămas după inundație la malul unui rău; mâl; p. ext. noroi. ♢ Expr. A face (băi de) nămol = a-și unge corpul cu un strat de nămol în scopuri curative. ♦ Fig. (De obicei urmat de determinări introduse prin prep. „de“) Cantitate, volum mare din ceva.

41 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Joi Iul 03, 2008 3:38 pm

Egnirys Cimredopyh

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
olog

ológ (-oágă), adj. – 1. Paralitic, damblagiu de picioare. – 2. Defectuos, incomplet. – 3. (Planta) pitică în comparație cu celelalte din specia ei. – Mr. ulog. Sl., cf. rus. ulogij (Tiktin; Miklosich, Slaw. Elem., 50; Cihac, II, 227; Conev 90), bg. ulogarka, sb. ulogi „podagră“, alb. uljok, uljogu. Der. direct din rusă nu e posibilă, avînd în vedere mr. și alb. – Der. ologi, vb. (a paraliza, a împuțina, a răni); ologie (var. ologeală), s.f. (paralizie, dambla).

Vezi profilul utilizatorului http://candy-symphony.forumn.org/

42 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Joi Iul 03, 2008 5:04 pm

Ryoko

avatar
Shiro Tenshi
Shiro Tenshi
Oglinda

OGLÍNDĂ, oglinzi, s.f. 1. Un obiect cu o suprafață netedă și lucioasă de diferite forme, făcut din metal sau din sticlă, acoperit pe o față cu un strat metalic și având proprietatea de a reflecta razele de lumină și de a forma astfel, pe partea lucioasă, imaginea obiectelor. 2. P. anal. (De obicei urmat de determinări) Suprafață netedă și lucioasă (în special a unei ape), care are proprietatea de a reflecta lumina. 3. Fig. Ceea ce înfățișează, reprezintă, simbolizează ceva; icoană, imagine, tablou. 4. (În sintagma) Oglinda laptelui (sau ugerului) = porțiune de piele, netedă și lucioasă, la femelele bovinelor și ale altor animale, în dreptul perineului și al feselor, în care sensul firelor de păr este îndreptat de jos în sus. 5. (Geol.; în sintagmele) Oglindă de falie (sau de fricțiune, de alunecare) = suprafață lustruită în roci, care ia naștere prin frecarea acestora sub acțiunea mișcărilor tectonice. – Din oglindi (derivat regresiv).

Vezi profilul utilizatorului

43 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Dum Iul 06, 2008 9:24 pm

Kashim

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
DĂDÁCĂ

DĂDÁCĂ, dădace, s.f. Femeie angajată pentru creșterea și îngrijirea copiilor mici. ♢ Expr. A face pe dădaca = a-și asuma rolul de a asista, de a îndruma și de a îngriji pe cineva, în special pe un copil. – Din ngr. dadá, tc. dad (influențat de neneacă, babacă, duducă etc.).

Vezi profilul utilizatorului http://kashim.blogratuit.ro/

44 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Vin Iul 11, 2008 11:40 am

CĂRĂMÍDĂ, cărămizi, s.f. Material de construcție artificial, având forma unei piese prismatice, obținut dintr-un amestec de argilă, nisip și apă sau din alte materiale (beton, zgură de furnal etc.), uscat la soare sau ars în cuptor. ♢ Cărămidă refractară = cărămidă confecționată dintr-un material cu temperatură de topire foarte înaltă, folosită la zidirea focarelor cuptoarelor metalurgice. – Din ngr. keramídi.

Vezi profilul utilizatorului

45 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Dum Iul 20, 2008 10:40 am

Kashim

avatar
Kawaii Tenshi
Kawaii Tenshi
Dadaca
DĂDÁCĂ, dădace, s.f. Femeie angajată pentru creșterea și îngrijirea copiilor mici. ♢ Expr. A face pe dădaca = a-și asuma rolul de a asista, de a îndruma și de a îngriji pe cineva, în special pe un copil. – Din ngr. dadá, tc. dad (influențat de neneacă, babacă, duducă etc.).

Vezi profilul utilizatorului http://kashim.blogratuit.ro/

46 Re: Fazan (varianta nelimitata) la data de Dum Iul 20, 2008 9:08 pm

6) [Camin (2, 3, 5) cămine, s.n. 1. Sobă joasă, zidită la peretele camerei, cu vatra larg deschisă. 2. Cuptor, vatră. 3. Coș pe unde iese fumul; horn. 4. Fig. Casă părintească; p. ext. familie. 5. Denumire dată unor instituții cu caracter social-cultural; cămin de copii = instituție cu regim de internat pentru copii preșcolari (3-6 ani), cu orar de zi sau săptămânal; cămin studențesc = așezământ universitar care asigură cazarea studenților, pe lângă acesta funcționând uneori și cantine; cămin cultural = instituție înființată în scopul propagării culturii la sate (5); cămin școală = cămin pentru copiii orfani, în care se află și școala; cămin spital = cămin (de bătrâni) în care se acordă asistență medicală. 6. Încăpere mică subterană, zidită și acoperită cu capac de fontă, pe traseul unei conducte de alimentare cu apă a unui canal, construită pentru a permite accesul la conductă sau la canal. – Din sl. kamina.

Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 2 din 2]

Mergi la pagina : Înapoi  1, 2

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum